Gamla kämpar startar på nytt ...




Gamla kämpar startar på nytt ...

Atomkraft- nej tack.


I går hölls en stillsam demonstration på Stortorget i Gävle mot kärnkraften.
- Det är idiotiskt att regeringen vill bygga ut kärnkraften, säger Kirsten Hillblom, som engagerat sig i frågan i 30 år.

1980, efter Harrisburg-olyckan, hade Sverige folkomröstning om kärnkraften. Folkomröstningen skulle vara rådgivande, men partierna hade innan omröstningen enats om att valresultatet skulle respekteras. Efter folkomröstningen beslutade riksdagen att alla reaktorer skulle vara avvecklade till år 2010.

- Regeringen borde följa det som man kom fram till då, säger Inga Michaeli, som varit aktiv kärnkraftsmotståndare i 30 år.

Anledningen till tisdagens demonstration var centerpartiets kovändning i kärnkraftsfrågan och statsminister Fredrik Reinfeldts uttalande i gårdagens Arbetarbladet.

- Centerns utspel är förskräckligt, varför bygga ut kärnkraften? Det är bättre att satsa på förnyelsebar energi som vindkraft, vågkraft och solenergi, säger Thorild Dahlgren.

Den demonstrerande gruppen från Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen bar plakat med den välkända nej till kärnkraft- symbolen och delade ut flygblad till förbipasserande.

- Vi måste komma i håg att frågan om slutförvaring inte är löst. Var ska vi göra av allt radioaktivt avfall, undrar Annika Erixån.

Läs mer i Arbetarbladet


Kommentarer
Postat av: Michael Karnerfors

Folkomröstningen 1980 var ett skämt. Allt som fanns att rösta på var: <a href="http://nuclearpoweryesplease.org/blog/2009/02/06/michael-i-halla-p3/

">"Avveckling", "Avveckling", "Snabb avveckling"</a>. Varför skall vi ens bevärdiga den folkomröstningen med ett beaktande när det inte fanns ett "Ja till kärnkraft"-alternativ att rösta på?



Och så en stor suck åt det gamla lögnaktiga påståendet att vi inte vet vad vi skall göra med avfallet. Fel, fel, fel... vi har vetat det i årtionden. <a href="http://www.skb.se/Templates/Standard__14883.aspx">Metoden heter KBS-3</a>.



2009-02-18 @ 15:22:44
URL: http://nuclearpoweryesplease.org
Postat av: Michael Karnerfors

Grrrr.... aktivera taggarna!!



Bluff-omröstningen: http://nuclearpoweryesplease.org/blog/2009/02/06/michael-i-halla-p3/



KBS-3: _14883.aspx" rel="nofollow">http://www.skb.se/Templates/Standard_14883.aspx

2009-02-18 @ 15:24:11
URL: http://nuclearpoweryesplease.org
Postat av: Christer Kallin

Hej Michael Karnerfors,



Jättebra med åsikter, sedan kanske det finnes dom som inte håller med dig fullt ut och dessa är också välkomna att bemöta dina åsikter eftersom det är ett öppet forum.



Vår filosof Dyng-Bengt har uttryckt att man skall undersöka om det är möjligt att slutförvara "avfallet" i Stockholm. Hur ställer du dig till hans påstående?



Det har sin riktighet att vi behöver i dagsläget men bör hitta allternativa energilösningar i framtiden. Ett instrument i detta är att inte bygga ut kärnkraften för att stimulera framtagandet av allternativ.



Det finnes alltid två sidor på ett mynt ...:-)



MVH



Christer Kallin

2009-02-18 @ 16:41:55
URL: http://xing.blogg.se/

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter