Kommuner uppmanas jobba mer för landsbygden




Kommuner uppmanas jobba mer för landsbygden

Jordbruksverket lovordar regeringens landsbygdsstrategi. Men man menar att kommunerna måste bli bättre på att ta tillvara den potential som finns på landsbygden.

- Vi på Jordbruksverket som arbetar med landsbygdsutveckling är positiva till att få en samlad strategi för landsbygderna i Sverige. Det är bra att regeringen tar ett samlat grepp för att ge bättre förutsättningar för ökad tillväxt i hela landet, säger Niclas Purfürst, chef för landsbygdsavdelningen.
Jordbruksverket ansvarar för landsbygdsprogrammet som är regeringens medel för att nå en hållbar utveckling av landsbygden. Programmet har en budget på cirka 35 miljarder kronor för åren, 2007-2013.

En viktig del av programmet är Leadermetoden som bygger på ett samarbete mellan privat, ideell och offentlig sektor för att utveckla hembygden.
- För att nå effekt är det viktigt att nu också kommunerna i högre grad än i dag tar ett samlat grepp och inser landsbygdens potential. Och att de deltar aktivt i Leader som nu i vår kommer igång över hela landet, säger Niclas Purfürst.

Läs mer i tidningen ATL

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter