Coop håller fast vid Arla




Coop håller fast vid Arla

Coop kommer att behålla Arla som huvudleverantör. Det beskedet kommer nu från Skånemejerier som därmed till stora delar förlorar en stor kund.

Trots konsumenternas protester står Coop kvar vid beslutet att låta Arla bli huvudleverantör. Under tisdagen träffade Skånemejeriers ledning och Coops färskvaruchef för att diskutera det framtida samarbetet.
Coops besked var då att man önskade en mjölkleverantör på bassortimentet mjölk, fil och grädde. Däremot vill dagligvarukedjan inte förbjuda lokala butikschefer att ta in andra produkter.

Dock kommer butikerna att byggas om efter Arlas distributionssätt, vilket försvårar Skånemejeriers möjligheter att få plats i mejerikylen.
Vilka Coopbutiker som kommer att kunna erbjuda Skånemejeriers sortiment och vilka produkter det gäller har Skånemejerier inte fått besked om.
-Vi jobbar oförtrutet vidare och hoppas att Coop lyssnar på konsumenterna och ger dem möjlighet att välja mjölk, säger Björn Sederblad, vd för Skånemejerier.

Skånemejerier kommer nu att se över avtalet med Coop, och kommer därmed att säga upp det nuvarande avtalet för att omförhandla villkoren.


Läs mer i tidningen ATL

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter