Stora Turismpriset - regionfinal 18 september




Stora Turismpriset - regionfinal 18 september

Nu är det dags att nominera kandidater till Stora Turismpriset 2009. Prissumman uppgår till 100 000 kr Stora Turismpriset delas sedan 1994 ut en gång per år av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism med Tillväxtverket som huvudman. Sedan 2007 sker utdelningen i samarbete med RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige. 


Stora Turismprisets syfte


Priset delas ut en gång per år ut till företag, organisationer eller institutioner som genom föredömliga insatser inom nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet i företagandet har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Syftet med Stora Turismpriset är att med regional förankring belöna insatser såväl när det gäller nya djärva projekt som långvarigt, framgångsrikt arbete och lönsamhet.


Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism vill med Stora Turismpriset främja kunskapsspridningen kring näringens goda exempel och attraktivitet.


Prissumman på 100 000 kr används för anordnande och dokumentering av ett öppet seminarium i förhållande till vinnarens verksamhet.


Uttagningen av kandidater till Stora Turismpriset har från och med år 2007 regionaliserats, vilket medför att delfinaler kommer att utlysas i sex regioner. Regionsindelningen har gjorts utifrån länsgränser samt turistiskt sammanhörande verksamheter inom respektive region. Stiftelsens mål är att en regional urvalsprocess ska bidra till att det lokala engagemanget i turistnäringen synliggörs även på ett bredare nationellt plan.


Vilka blir Gävleborgs representanter?


Gävleborg utser en riksfinalist tillsammans med Dalarna, Jämtland och Uppsala den 18 september i Falun. Välkommen att anmäla dig!
Program och anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Utdelningen av Stora Turismpriset 2009länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster sker i samband med Sveriges Rese- och Turistnärings årliga gala  den 22 oktober i Stockholm där hela näringen samlas.


Till och med den 14 augusti 2009 kan kandidater nomineras. För nominering av kandidat, gå in på www.rts.se/storaturismprisetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och följ anvisningarna.


Genomförandeprocess i samarbete med RTS


I genomförandet av de regionala delfinalerna i landet samarbetar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och Tillväxtverket med RTS (Branschorganisationen Rese- och Turistnäringen i Sverige). RTS har lång erfarenhet av att operativ genomföra lokala events och ett väl utvecklat nätverk inom rese- och turistnäringen.

Läs hela artikeln på Region Gävleborgs hemsida

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter