Förbättringar för småskaligt fiske utreds




Förbättringar för småskaligt fiske utreds

Pressmeddelande från Jordbruksdepartementet. Det småskaliga och kustnära fisket är viktigt, det är skonsamt för naturen och medför levande kustsamhällen. Det har också stor betydelse för sysselsättningen på landsbygden. Denna typ av yrkesfiske har minskat och regeringen vill undersöka på vilka sätt förutsättningarna för det småskaliga fisket kan förbättras.

- Den enskilda fiskaren vars fisketur inte varar längre än en dag och som fiskar från en mindre båt tillhör det småskaliga och kustnära fisket. Att skapa goda förutsättningar för detta fiske bidrar till att ge liv åt Sveriges långa kust, säger fiske- och jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Regeringen uppdrar till Fiskeriverket att kartlägga det småskaliga kustnära fisket i Sverige och föreslå hur detta fiske kan stärkas. I uppdraget ingår att få bättre kunskap om vilka bestånd de fiskar på och hur fisket påverkar miljön. Hur det småskaliga fisket kan bredda sin sysselsättning med annan verksamhet är också en del av uppdraget. Detta kan gälla beredning, försäljning av fisk över disk eller restaurangverksamhet.

- Småskaligt fiske är viktigt för att behålla levande kustsamhällen och är även en viktig kulturbärare. För mig är det viktigt att få fram ytterligare förslag på hur vi kan förbättra villkoren för den här typen av fiske,avslutar fiske- och jordbruksminister Eskil Erlandsson.


Kontakt:
Magnus Kindbom
Stabschef
08-405 20 72
070-519 61 80


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter