Lingbo Camping har stängt...



Lingbo Camping har stängt.

Lingbo Camping har stängt. Efter nästan tre år har ägarna tröttnat på den dåliga lönsamheten och sett sig om efter något annat att syssla med. Troligen kommer campingen att läggas ut till försäljning. - Får vi ett bra pris kommer vi att sälja, säger ägaren Roger Hjort.

Det är knappt tre år sedan Lise-Lott Lång och Roger Hjort köpte Lingbo Camping och Café. Men sedan 27 december är anläggningen stängd och igenbommad. Anledningen är att det inte har gått ihop ekonomiskt.

Flyttar till Järvsö

- Det är dåliga säsonger, för lite kunder och en del andra omständigheter som har gjort att det inte bär sig, säger Roger Hjort.

Nu har han och Lise-Lott Lång i stället flyttat till Järvsö. Där har de tagit över Öjebergets restaurang, som tidigare drevs av Lill-Babs Svensson, och de har inte tänkt fortsätta driva Lingbo Camping.

Svårt att sälja?

- Vi håller precis på att titta på möjligheterna att sälja. Om mäklaren tycker att vi kan sälja till det pris vi vill ha så kommer vi att sälja. Om det inte går får vi titta på något annat alternativ, men vi kommer ändå att fortsätta ha stängt.

Finns det något intresse för att köpa campingen?

- Det är det vi har anlitat mäklare för att ta reda på. Jag vet att holländare alltid är på jakt efter sådant här, och det har ringt ett antal genom åren. Men saker kan ändras snabbt, nu är det ju lågkonjunktur också.

Lyckad countryfest

I somras ordnade paret en egen countryfestival på Lingbo Camping och Café. För Arbetarbladet berättade de då att det var drömmen om en egen festival som fått dem att köpa campingen från början. Och enligt Hjort var festivalen lyckad.

- Det gick jättebra, vi hade den näst bästa festivalen i Sverige. Men det är så mycket annat som står på spel. Det kommer att bli en countryfestival nästa år igen, men inte i Lingbo.

Ägarna stänger Lingbo Camping

Läs mer i Arbetarbladet


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter