Folkstorm mot posten




Folkstorm mot posten

För en knapp månad sedan blev det omöjligt att betala räkningar hos lantbrevbäraren.

Men organisationen "Hela Sverige ska leva" ger inte upp kampen, och har skrivit ett öppet brev till näringsministern.

Den 29 november lades Svensk Kassaservice ned. Det innebar att det inte längre är möjligt för personer på landsbygden, att betala räkningar och sköta kontantärenden hos lantbrevbäraren.

Men nu kraftsamlar organisationen "Hela Sverige ska leva". I ett öppet brev till näringsminister Åsa Torstensson kritiserar man sättet övergången har skötts på, den bristfälliga informationen och att de nya betalningslösningarna inte kom i gång förrän två veckor efter nedläggningen.

-?Det är lite av en folkstorm, och det ska vi syssla med i bland. Många gamla drar sig för att ropa och skrika och blir oroliga när ingen talar om för dem hur de ska göra. Det är vårt jobb att stötta dem, säger Claes Bergqvist på Länsbygderådet Sjuhärad.

Försämring
Han är mest kritisk till försämringen av kontanthanteringen. För att få ut pengar utan att behöva ta sig till banken måste man nu skicka rekommenderade brev åt båda håll, och till exempel ta ut hela pensionen på en gång.

-?Det gör att en pensionär får betala 200-300 kronor i månaden bara för att hantera sina pengar. Dessutom ska man inte behöva ha hela summan liggande hemma, utan kunna ta ut pengar som vem som helst.

Bland annat föreslår organisationen att en speciell uttagsblankett, som bara behöver rekommenderas åt ett håll, införs som tillfällig lösning. På längre sikt vill man återinföra brevbärarens rätt att hantera pengar, kanske med en bankomat i bilen.

Läs mer i Borås Tidning


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter