Stormöte om Sunnansjös framtid...




Stormöte om Sunnansjös framtid...

Butiken Coop Nära bjuder in till kundkväll

På onsdag kväll, den 18 februari, hålls ett viktigt och offentligt möte i RRC-lokalen (före detta IOGT-lokalen) i Sunnansjö. Det är Coop Nära som bjuder in till en kundkväll om butikens framtidsplaner. Men den "heta" frågan kommer med stor säkerhet att bli nedläggningen av OKQ8:s bensinmack i Sunnansjö.


Som vi tidigare berättat i Dala-Demokraten har OKQ8 beslutat att lägga ned macken vid Konsum i Sunnansjö. Ett beslut som upprört många sunnansjöbor då man befarar att macknedläggningen ska leda till att även övrig samhällsservice i Sunnansjö hamnar i farozonen. Bland anat befarar man att en nedläggning av macken ska inverka negativt på Coop Nära-butiken.
- Macken är viktig då den hänger ihop med affären. Många av de som tankar där passar också på att handla i affären. Sunnan-sjö är också något av centralort för befolkningen i finnmarksbyarna som åker ner till Sunnansjö för att handla och tanka, säger Ulf Sjögren, ordförande i Sunnansjö Byalag.


Skrivelse

Byalaget har skickat en skrivelse till infrastrukturminister Åsa Torstensson, vid Näringsdepartementet. I skrivelsen pekar man bland annat på att ett stort antal resande till Säfsens stugby och skidanläggning i Fredriksberg brukar stanna för att tanka och proviantera. Försvinner möjligheten att tanka är risken uppenbar att detta inverkar negativt på livsmedelsbutikens omsättning, menar byalaget.


Informationsmöte

Det är som bekant fler bensinmackar i landet som hotas av nedläggning och därför har Länsstyrelsen fått i uppdrag av regeringen att ta fram modeller för att trygga drivmedelsförsörjningen på landsbygden. Och med anledningen av detta kommer Länsstyrelsen i Dalarna att hålla ett informationsmöte i Stora Skedvi på onsdag.
- Vi kommer att vara representerade på mötet och därför räknar jag med att kunna lämna färsk information därifrån vid kvällens möte i Sunnansjö, berättar Ulf Sjögren.


Åtgärder

I övrigt menar Ulf Sjögren att målsättningen i första hand är att få OKQ8 att skjuta upp nedläggningen av macken, som är bestämd till april månad. Detta för att man ska få tid att ta fram lämpliga åtgärder för att om möjligt få bensinförsäljningen lönsam.
- Det kanske finns någon form av stöd att få, menar Sjögren.
Medverkar vid onsdagskvällens möte gör bland annat representanter för Kooperationen, OKQ8 och Ludvika kommun.

OVE ANDERSSON

Läs mer i Dalademokraten


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter