Rätt tid att ta tag i situationen i Norrland...




Rätt tid att ta tag i situationen i Norrland...

Ett antal varsel har nu börjat träda i kraft, arbetslöshetssiffrorna ökar och nya varsel läggs i praktiskt taget alla industrisektorer.


Ingen bryr sig om de arbetslösa och deras familjer, allra minst våra folkvalda riksdagspolitiker. Bara prat och tidningsrubriker där kontentan tycks gå ut på att oja sig högst för att vinna röster till sitt eget parti.

Ingenting konkret händer ute i det svenska samhället med undantag av Stockholm och i stockholmskommunerna. Där satsar statskassan 100 tals miljarder i nya infrastrukturprojekt minst lika snabbt som byggförslaget kristnats med ett namn.


Så är det med arbetsnamnet - Förbifart Stockholm, ett totalt omotiverat ofantligt vägprojekt beräknat till 25 miljarder statliga skattekronor.


Vägprojektet -Förbifart Stockholm är ingenting annat än ytterligare ett gigantiska skatteslukande översysselsättningspaket som radats upp utöver  tiotalet en och tvåsiffriga miljardobjekt som landets skattebetalare tvingas övergöda Stockholmskommunerna med för närvarande.

Såväl Oppositionsledaren Carin Jämtin(s) som borgarrådet Carl Cederschöld (m) skriker ut att nu måste vi dammsuga efter investeringsprojekt för att upprätthålla sysselsättningen.


Är det rimligt fortsätta översysselsätta stockholmskommunerna med nya fabulösa infrastrukturprojekt, även nu under lågkonjunkturperioden när sysselsättningen i Stockholm inte drabbas av nedgång på grund av att det är statskassan som redan avlönar mer än 200 tusen statstjänare i nästan 500 statliga verk och institutioner i vår huvudstad?


Ute i landet och framför allt i Norrlandskommunerna finns många hundra, kanske tusentals  förfallna eftersatt vägar och uteblivna nybyggnadsprojekt som fått stå tillbaka årtionde efter årtionde på grund av svepskälet, det finns inga pengar. Samtidigt som vi med öppna ögon tvingats konstatera att pengar till Stockholmsprojekt under samma tid aldrig saknats.


I de Norrländska politiska leden är det tyst, lite gny och tiggeri kommer fram till offentlighet för det är den bild regering och media avsiktligt skapar och har skapat  av Norrland.

Nu om någonsin borde vi startar de månghundrade väg och järnvägsprojekten i Norrlandslänen som i 35-50 års tid legat i malpåse.


Politiker satsa skattebetalarnas pengar i landets vägar och järnvägar nu när det är lågkonjunktur. Nu finns resurserna i form av arbetskraft och lediga maskinparker över hela riket. Satsa statens skattepengar i utbyggnad av landets infrastruktur (100 miljarder under en 10 år period till Norrlandslänen) så har vi våra skattepengar kvar investerade i vår framtid.


 Sören Molander Njutånger   -Makten ut i landet.
insändaren införd i Dagens Nyheter 2009-02-16

Läs mer på Hela Sverige Ska Leva


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter