Ännu ett företag levererar grönt till dörren ...




Ännu ett företag levererar grönt till dörren ...

Färska ekologiska frukter och grönsaker hemlevererade till dörren verkar vara hett just nu.
Nu startar ett tredje företag, Årstiderna, leveranser i Gävleområdet.


Sedan tidigare finns Storvik-baserade Bondenära och Knivsta-företaget Ekolådan med filial på Näringen i Gävle. Båda företagen levererar frukt och grönsaker hem till privatpersoner. Bondenära har dessutom ett brett utbud av övriga livsmedel, bland annat lokalproducerat kött.


Nu ger sig Stockholmsföretaget Årstiderna in på Gävlemarknaden. Deras filosofi är ekologiskt och så närproducerat som möjligt. Företaget har tre egna gårdar i Danmark där man odlar en stor del av de frukter och grönsaker man säljer.

- Nu räcker det tyvärr inte. Och vi vänder oss förstås söderut för bananer och andra mer exotiska frukter. Men en röd tråd för oss är att det ska vara så närproducerat som möjligt, säger René Jensen, chef för Årstiderna.

Precis som hos Bondenära och Ekolådan gör man sina beställningar via en hemsida, och får en leverans per vecka. I Årstidernas fall på fredagar.


René Jensen välkomnar konkurrensen och tror att det finns utrymme för ännu fler aktörer i marknadssegmentet ekologisk frukt. Så länge nykomlingarna är seriösa.


- Vi är ett lantbruksföretag. Vi är bönder. Vi är inget dotcom-företag som kommit på något smart för att göra snabba pengar, säger han.


Varför då ge sig in på Gävlemarknaden där det redan finns etablerade konkurrenter?

- Vi har fått bra respons därifrån och många förfrågningar. Det verkar finnas ovanligt många eko-intresserade i Gävle i förhållande till stadens storlek. Det tycker vi är jättekul, säger René Jensen.

På torsdag marknadsför sig företaget på Stortorget.


 Magnus Lundquist

Läs mer i Gefle Dagblad

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter