100 har tyckt till om Älvkarleby




100 har tyckt till om Älvkarleby

Invånarna i Älvkarleby kommun har tyckt till. Närmare 300 synpunkter har lämnats in till kommunkontoret.

- Det är många bra förslag, säger Inga-Lill Aronsson, kvalitetssamordnare i Älvkarleby.

"Ta fram fler attraktiva tomter", "Bygg en simhall", "En eloge för livskvalitén i kommunen" "Låt gamla köpa mat i hela kommunen", "Vi vill ha servicebussen kvar" och "Skylta till Simstadion". Det var några av de flera hundratal synpunkter som kommit in.

- Vi har historiskt sett varit dåliga på att marknadsföra oss och informera kommuninvånarna. Det är ju de vi arbetar för, säger Inga-Lill Aronsson som betonar att invånarnas synpunkter är väldigt viktiga.

Information utskickad

Förra sommaren skickades information ut till alla hushåll i Älvkarleby kommun. Där kunde man läsa hur kommunen stod sig i jämförelse med andra kommuner, vilket var både positivt och negativt. Samtidigt uppmanades hushållen att skicka in synpunkter. Gensvaret blev stort. Över 100 personer har svarat. I dag har kommunkontoret närmare 300 synpunkter och förslag att titta närmare på. Alla som önskade blev garanterade ett svar inom tio dagar.

- Det var många sakliga synpunkter. Hoppas att berörda förvaltningar tar till sig och åtgärdar det som går. Allt kostar inte pengar, säger Aronsson.

Genomförs omgående

Hon berättar att vissa enkla förslag som inte kostar pengar kan komma att genomföras direkt. Om det däremot är större frågor så måste förslaget bearbetas och lyftas till politikerna.

Många hade synpunkter på trafiken och stenarna i Skutskärs centrum, förfallna Medora skola och på Kungshallens röriga tomt.

Anna-Karin Jacobsson, chef för bygg- och miljöförvaltningen, har fått frågorna på sitt bord.

- Öppnandet och stängandet av centrum är en plan som är antagen. Det har skett genom en demokratisk process, så det går inte bara att ändra. Däremot har vi fått i uppdrag att titta på hur man ska göra en hastighetsbegränsning och hur torgområdet ska markeras i centrum.

När det gäller Kungshallen så framhåller Jacobsson att ägaren har ett bygglov som löper på fem år. Under den tiden klassas området som byggarbetsplats.

Måste få tid

- Medora skola har vi arbetat aktivt med under flera år. Nu är det en ny ägare som har påbörjat en upprustning. Han har börjat laga fastigheten och vi måste ge honom tid, säger Jacobsson som betonar att de styrs av regler och förordningar.

Läs mer i Arbetarbladet


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter