Ställ om sverigeStäll om sverige


Hela Sverige ska leva är huvudman för Sveriges nyaste folkrörelse, Omställning Sverige, som ingår i det internationella nätverket Transition Network.

En omställningsgrupp är en grupp människor som bestämt sig för att arbeta konkret för att göra sitt område ekologiskt hållbart och mindre beroende av olja. Gruppen kan till exempel vara en by, en stadsdel eller ett samhälle.

Ursprunget till transitionrörelsen är den engelske läraren Rob Hopkins och hans elever som bestämde sig för att göra något konkret åt energifrågorna och klimathotet. Ur deras arbete utvecklades transitionkonceptet som nu sprider sig över Europa och resten av världen.

- Transitionkonceptet erbjuder en positiv framtidsbild och en praktisk metod för att nå dit. Jag tror att det är ett av de viktigaste skälen till att det blivit så populärt, säger Jan Forsmark som är projektledare för det svenska nätverket.

Nyfiken på hur en omställningsgrupp arbetar?

Deltagarna i vårt projekt Hållbara bygder har arbetat enligt Transitionrörelsens principer sedan ett par år. Läs deras berättelser i vår skrift Hållbara bygder.

Läs mer om det internationella nätverket här

Intresserad av att gå med? Titta in på den svenska hemsidan där du kan bli medlem i nätverket.


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter