Hanebo Framtid - Årets lokala grupp 2009

Hanebo Framtid - Årets lokala grupp 2009

Publicerad den 7 december 2009, av Karin Wenström 


Riksorganisationen Hela Sverige ska levas utmärkelsekommitté har idag utsett Hanebo Framtid i Bollnäs kommun till Årets lokala utvecklingsgrupp 2009 med följande motivering:


”Hanebo framtid ser möjligheter och ger självtillit åt bygden. Föreningen arbetar sedan många år tillsammans med kommunen och organisationer för att stärka och utveckla attraktionskraften i bygden. Här gäller devisen från ord till handling.”

Hanebo Framtid har ett starkt engagemang för hela sin bygd och en mängd arbetsgrupper som jobbar aktivt med olika frågor.

Ungdomarna är betydelsefulla och Hanebo Framtid har engagerat sig mycket i deras fritidsbehov. Högst på ungdomarnas önskelista stod idrottshall, fritidsgård och skateboardramper. Ramperna finns på plats och föreningen har kommit långt i planeringen av en idrottshall med fritidsgård i anslutning. Nästa steg är att hitta finansiärer. Kommunen är positiv till det hela.

Alla nior får en tröja med trycket ”Hanebo Framtid” som avgångspresent.

Sedan 2002 organiserar föreningen Byavakt. Det innebär att ett antal invånare åker runt om nätterna, efter ett schema, för att se till att allt är lugnt. Det är mycket uppskattat, både av invånarna som skjuter till pengar för bensinen, och av polisen.

Hanebo Framtid arbetar konsekvent för att utveckla turismnäringen. En rondell gör att turisterna som är på väg till och från fjällen, saktar in och ser skyltarna om vad bygden har att erbjuda. Detta har medfört en positiv utveckling för affärs- och turistnäringen. Föreningen satsar bland annat på upplevelseturism och en populär upplevelse har varit sägensafaris i skogen.

Femtio vindkraftverk planeras i bygden, vilket engagerar föreningen. Bland annat förhandlar de om bygdepeng.

Hanebo Framtid arbetar även med:

• Ett mycket ambitiöst bygdeblad
• Att rädda byskolorna
• Att utveckla stationshuset till en mötesplats med butiker och kafé
• Ny biograf
• Kommunikationer

Se hemsidorna www.haneboframtid.se och http://bergviken.blogspot.com


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter