Tips till dig som samhällsentreprenör




Tips till dig som samhällsentreprenör

Vi vet att du är en aktör inom/intresserad av social ekonomi och vi skulle vilja be om din hjälp. Vi bedriver en unik och lite annorlunda kurs som är helt inriktad på samhällsentreprenörskap och den behöver vi nå ut med till intresserade personer/grupper. Du har ett kontaktnät och vi skulle vara väldigt hjälpta om du vill sprida information och tipsa om vår kurs.

Kursen är på ett år och heter Samhällsentreprenörer. Inom ramen för kursen arbetar man med sina egna idéer, projekt, arrangemang eller företag och parallellt läser man olika kunskapsteman. Det här är en väldigt bra chans för en person att på olika sätt etablera sig själv eller sin verksamhet. Man kan också delta i kursen för att prova på mängder med olika saker för att hitta rätt i det som man vill göra vidare i livet. Att arbeta med samhällsfrågor och utveckling av idéer, projekt, företag och sig själv som person är genomgångde teman.

Som ny student kommer man inte till en skola med lektionssal utan istället kommer man till en arbetsplats där man får ett eget skrivbord med kontorsmaterial och den teknik som behövs. Personalen (ca 15 st) i hela vår organisation arbetar sedan tillsammans med studenterna som på så sätt få ta del av ett stort nätverk och många olika sorters spetskompetenser. Vår strävan är att studenterna ska verka i skarpa och "riktiga" situationer så mycket som möjligt och att det blir ett mycket bra sätt för att lära sig.

Ett kursår hos oss skulle absolut passa som ett påbyggnadsår för en person som har studerat på något program/kurs tidigare och som nu vill etablera sig själv på olika sätt, praktisera sina kunskaper och förverkliga verksamheter/idéer.

Kursens webbsida är http://www.samhallsentreprenorer.se%3chttp/www.samhallsentreprenorer.se> och den bedrivs i samarbete mellan samhällsförändringsorganisationen Nätverket SIP, http://www.natverketsip.se%3chttp/www.natverketsip.se> i Växjö och Grimslövs folkhögskola, http://www.grimslovs-folkhogskola.nu%3chttp/www.grimslovs-folkhogskola.nu>.

Ulrik Strömberg


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter