Ny träffpunkt i Sibbhult




Ny träffpunkt i Sibbhult

Sedan Bus gick i konkurs har den gamla macken stått öde. Men nu vajar Göinge näringslivs flagga på tomten och snart kan macken åter vara en naturlig träffpunkt.

- Vi ser möjligheter här, säger Torbjörn Lindh, vd för Göinge näringsliv.

I går morse skrev han på köpekontraktet för den gamla macken i Sibbhult, och någon timme senare blev planerna för byggnaden offentliga.

På skylten utanför kommer det att stå "Göinge varuhus" för att knyta samman verksamheten med hemsidan som ska marknadsföra kommunens företagare.

- Det blir en filial för Göinge näringsliv, säger Torbjörn Lindh. Det här kan bli en träffpunkt i samverkan mellan kommun, näringsliv och föreningsliv.

Lokalen ska renoveras både invändigt och utvändigt. Göinge näringsliv har fått ett projektanslag på 457 000 kronor, varav 300 000 ska användas till renoveringen.

- Vi kommer bara att använda lokala entreprenörer som är medlemmar i Göinge näringsliv, säger Sylvia Persson från Göinge näringsliv och Queenia.

Den gamla macken som ligger centralt i Sibbhult ägdes tidigare av BUS, Byutveckling i Sibbhult. När den ekonomiska föreningen gick i konkurs lyckades konkursförvaltaren inte sälja fastigheten, trots att tomten är sanerad. Men eftersom Göinge näringsliv kunde ta över BUS projektansökan, som redan skickats in till länsstyrelsen, slog man till och köpte fastigheten för 300 000 kronor.

Förutom Göinge näringsliv samfinansierar både kommunen och lokala företag den nya knutpunkten som först och främst ska vara öppet under sommarhalvåret. Planerna är att turistinformation, försäljning av lokala företagares varor och en outlet ska samsas under samma tak.

Torbjörn Lindh säger att han är öppen för andra tankar och idéer.

- Ungdomarna skulle kunna ordna ett sommarkafé här till exempel.

I slutet av april är det tänkt att lokalen ska vara iordningställd för att öppnas till sommaren.

Läs mer i Kristiandsbladet

Kommentarer
Postat av: Barbro

Det här tycker jag är bra när de använder lokala entreprenörer. "Kliar du min rygg så kliar jag din" och i det här fallet hjälper man även sig själv. Jag tänker även på att det är viktigt att handla hemma - i den mån man kan. Jobbar man inte på hemorten så kan det vara lämpligare för en själv att göra sina inköp och kanske gå till tandläkaren och liknande där man tillbringar sina dagar, då allt är öppet. Men att använda sig av hemortens tjänster gör att man undviker en spökstad.

Än en gång, bra blogg. Jag har lagt till den i min favoritlista nu.

2009-01-17 @ 14:55:50
Postat av: Christer Kallin

Hej Barbro,



Tack för ditt fina inlägg... visst är det ett bra exempel och jag tror att detta är en av dom sätt som vi landsbygden skall ta till oss och sprida ...



Kul att du lagt till oss som favorit och vi skall försöka leva upp till dina förväntningar:-)



Ha en bra dag



Christer Kallin

2009-01-17 @ 19:15:18
URL: http://xing.blogg.se/

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter