Ekokött ska packas i gammalt sjukhuskök

Företaget Grön ko köper Säffle sjukhus gamla kök för att göra om det till ett köttpackeri, uppger Säffle-Tidningen.
Företaget driver en saluhall med kafé och försäljning av bland annat ekologiskt kött från Mässviks gård. Företagets ägare Christina Jonsson säger till tidningen att de nya lokalerna behövs för packning och distribution av deras 20-kilos köttlådor samt för produktion av andra produkter och tillagning för kaféets räkning.
Grön ko ska också försöka bygga sitt eget varumärke. Enligt Christina Jonsson finns ett klart intresse för närproducerad mat.
Läs mer i tidningen ATL
Ett sådant vettigt initiativ med gröna kor - förutom att de inte är gröna till färgen. Själv har jag förmånen att kunna köpa kött direkt från en gård och känner att jag kan äta det med ett bättre samvete. De har inte stressats med att transporteras en onödigt lång sträcka. En ko som stått på samma gård och aldrig åkt lastbil. Marken har alltid varit stilla under deras klövar. De långa transporterna är en belastning på vägnät och luft. De är också en belastning för djuren.
Mer sådana här lösningar framöver!
Hej Barbro,
Tack för ett klokt inlägg... Tycker detta är något som man skall titta på i bollnäs trakten där det finnes fd slakteri samt att ost tillverkningen behöver nya inovativa tankar...
MVH
Christer Kallin