Hantering av dagskassor uppdrag till PTS




Hantering av dagskassor uppdrag till PTS

Regeringen har i dag beslutat att uppdra till Post- och telestyrelsen (PTS) att främja och stimulera framväxt av marknadsdriven hantering av dagskassor för näringsidkare och ideella föreningar.


Under halvåret 2008 avvecklades den grundläggande kassaservicen som tidigare tillhandahölls av Svensk Kassaservice AB och ersattes med ett mer flexibelt upphandlat system av grundläggande betaltjänster som bättre svarar mot samhällets behov. Vad gäller dagskassorna gjorde PTS bedömningen att en upphandling med statliga medel av dagskassehantering riskerade att störa förhållandena på en konkurrensutsatt marknad och försvåra för marknadsdrivna lösningar att växa fram.


 - Regeringens beslut kommer att underlätta verksamheten för företagare och ideella föreningar i glesbygden vilket ju är viktigt, inte minst nu när turistsäsongen närmar sig. Uppdraget ger PTS en plattform så att styrelsen, tillsammans med andra berörda aktörer, ska kunna arbeta för att få fram frivilliga och marknadsbaserade lösningar, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.


Enligt regeringens mening finns det behov av att på annat sätt än genom upphandling, stimulera framväxten av marknadsdrivna lösningar för hantering av dagskassor. Det finns i dag många olika aktörer som banker, värdetransportföretag osv. inom området och i uppdraget ryms insatser för att underlätta och stimulera deras arbete. PTS ska stödja och främja pågående initiativ av myndigheter, företag och andra berörda intressenter.


Kontakt:
Kenneth Hultgren
Pressekreterare hos Åsa Torstensson
08-405 48 17
070-593 08 77

Anna Gillholm
Kansliråd, Enheten för IT-politik
08-405 23 55
070-247 42 37

Post- och telestyrelsens webbplats (http://www.pts.se/

Läs mer på Hela Sverige Ska Leva


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter