Protest mot burägg i Hemlingby




Protest mot burägg i Hemlingby

På lördag genomför Djurens Rätt i Gävle-Sandviken en aktion för att samla in underskrifter mot burägg. Utanför ICA Maxi i Hemlingby delar de ut kort med texten ICA - Släpp hönorna ur burarna. Tanken är att kunderna ska skriva under korten som sedan ska lämnas till butikschefen.
- Det är ingen tvekan om att kunderna vill ha bort buräggen. Vi märker att det finns en stark opinion i den här frågan - ingen vill att hönor ska sitta i bur, menar Git Johansson, Djurens Rätts kampanjchef.

Hemlingby är en av de orter där Djurens Rätt valt att uppmärksamma sin kampanj för att få mataffärer att sluta sälja burägg. Kampanjen startade i påskas och på lördag uppmärksammas den på tio orter i landet.
- ICA är den största livsmedelskedjan och de har mycket att säga till om på den här marknaden. Deras beslut skulle ha stor betydelse för Sveriges alla hönor, menar Git Johansson.
Hemköp har plockat bort buräggen från hyllorna och enligt Djurens Rätt har även mer än 60 procent av landets ICA-handlare också slutat sälja burägg

Läs mer i Gästriklands Tidning

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter