Lokal mat i Gävleområdet




Lokal mat i Gävleområdet

Det är faktiskt inte så svårt att få tag på lokal mat. Här är ett axplock av handlare och gårdsbutiker i vårt närområde.

Järvsta gårdsbutik, Gävle

Järvsta Gårdsbutik ett stenkast sydväst om Kryddstigen i Gävle har stängt för säsongen. Vårförsäljningen börjar med sparris, under sommar och tidig höst säljer Christer Ekdahl och Berit Gustafsson sedan ett brett urval av grönsaker i sin gårdsbutik.

Telefon: 070-6307038.

Gustafsängs trädgård. Storvik

Mellan riksväg 80 och Storviks tätort svänger man in till höger på en liten skymd grusväg och efter någon kilometer kommer man fram till Lisbeth Wilhelmssons lilla odling och gårdsbutik. När det är säsong kan man själv plocka tomater i lösvikt i något av växthusen. Hon säljer även Krav-godkänd gurka, aubergine, chili, paprika, sallat, lök, vitkål, broccoli, persilja, dill och majs.

Stängt för säsongen.

Telefon: 0290-37844.

Olars Grönsaker

Annelie Holmberg i Hedesunda odlar ekologiska grönsaker på friland. Från juli månad till säsongens slut säljer hon potatis, morötter, rödbetor, purjolök, kryddväxter, pumpor och bönor i gårdsbutiken på Norra Gävlevägen 167 i Hedesunda.

Telefon: 0291-710 36

Bondenära

Anne Johanssons firma Bondenära finns i Storvik och säljer via sin hemsida lokal och oftast ekologiskt producerad mat som levereras hem till kunden. Här finns det mesta. Kött, spannmål, frukt, grönsaker.

www.bondenara.se

Dunkers gårdsdelikatesser

I butiken på Nygatan 35 i Gävle säljer Ann-Katrine Dunker ett brett sortiment lokalproducerade ostar, korvar och kött. Bröd, sylt och marmelad, kryddor och annat. Hennes varor är främst producerade i Gävleborg, Dalarna, Härjedalen och Jämtland.

Telefon: 026 - 18 41 01

Alternativboden Lyktan

Lyktan på Berggrenska gården i Gävle säljer bland annat bröd och mjöl från Berglunds Bageri i Kungsgården, tar upp beställningar på lokalt kött och ägg och förmedlar kontakt mellan fruktodlare och de som önskar få tag på frukt. Dessutom ett brett sortiment av rättvisemärkta livsmedel från hela världen.

Telefon: 026 - 10 29 10


Magnus Lundquist

Läs mer i Gefle Dagblad

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter