Ny regi för ungdomsgård...




Ny regi för ungdomsgård...

En extra kväll öppet varje vecka, fler gruppaktiviteter och fler läger än tidigare. Det satsar man på när Ockelbos ungdomsgård har fått ny regi. Numera är det ABF som står för driften av gården.

I höstas flaggade Ockelbo kommun för att man ville lägga ut driften av ungdomsgården, som är belägen i Kulturstation, på entreprenad. ABF fick nys om detta, lämnade in en intresseanmälan, och fick reda på under hösten att de skulle få ta över driften av gården. Samtidigt sökte man på ABF en heltidstjänst som skulle arbeta som föreståndare för ungdomsgården och som verksamhetsutvecklare för ABF.

Lina Jäderberg som är bosatt i Gävle och har sina rötter i Ockelbo anställdes och hon har sedan årsskiftet arbetat på ungdomsgården.
- Men det är först från februari som gården har varit i ABF:s drift, säger hon.

Ungdomsgården vänder sig till 13-åringar och äldre och man kan bland annat spela spel, pingis, titta på film eller använda de datorer som finns. Fler aktiviteter finns dock med i beräkningarna för framtiden.
- Det största förändringen nu är att det kommer att vara öppet en till kväll i veckan så nu har vi öppet fyra vardagskvällar i stället för tre, säger Lina.

Fler happenings, gruppverksamheter och läger finns också med i planerna och Lina planerar att starta en tjejgrupp.
- Man har dessutom haft ungdomsråd här tidigare och det tänkte jag att vi skulle ta upp igen. Det är många ungdomar i Ockelbo som tycker om att vara med och hjälpa till.

Förutom den dagliga verksamheten förbereder man sig nu för arrangemanget Rockkarusellen som har en av sina deltävlingar på ungdomsgården under sportlovet.
- Vi får se hur besökarna tar emot det, förhoppningsvis blir det lyckat och då kanske man kan anordna fler musikarrangemang.
Ett läger som kommer att hållas över Valborgsmässoafton finns också med i de framtida planerna.
- Det ska vara någon form av drogfri tillställning på sista april och vi funderar på ett läger där vi åker någonstans, säger Lina.

Linda Jonsson

Läs mer i Gästriklands Tidning

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter