Krister tror på en levande landsbygd...




Krister tror på en levande landsbygd

Nu består utvecklingen främst av att stoppa avveckling. Det finns stor potential i landsbygden, men det är lätt att bli hemmablind, säger Krister Karlsson, ordförande i Länsbygderåd Södermanland.
Han tror att samarbete över gränser och närproducerat är lösningen för en levande landsbygd.

För Krister Karlsson började allt med ett hopptorn. 2001 revs ett uppskattat hopptorn på det kommunala badet i hemorten Vadsbro. Kommunen hade inte råd att uppföra ett nytt torn, men då gick bygdens folk samman och byggde upp det som i dag heter Hoppets torn.

Det blev startskottet för hans engagemang. Krister började därefter som ersättare i Länsbygderåd Södermanland, året därpå satt han som ledamot i styrelsen och under sitt tredje år valdes han till ordförande.

- En av mina främsta egenskaper är att vara diplomatisk. Viljorna i bygderörelsens styrelse är ofta vildvuxna och spretar åt alla håll, säger han.

Släck inte eldsjälar, utan underhåll dem med bränsle, säger Krister Karlsson som är ordförande i Länsbygderåd Södermanland och det lokala bygderådet Vadsbro-Blacksta kraftcentrum, samtidigt som han är marknadsansvarig i Vadsbro-Blacksta Amatörteaterförening.

Länsbygderåd Södermanland, som inför årsmötet i mars föreslår ett namnbyte till Hela Sverige ska leva Sörmland, har främst två uppgifter: att aktivt stötta medlemmar i enskilda frågor och att bilda opinion.


Läs mer i Eskilstuna Kuriren

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter