Gävleborgs genomförandestrategi för landsbygdsprogrammet 2007-2013...

Hej vän av landsbygd.
 
Jag heter Olle Berglund och väljer att göra ett litet upprop eftersom du nu får en chans utöver det vanliga. Du kan via mig påverka:
 
Gävleborgs genomförandestrategi för landsbygdsprogrammet 2007-2013
 
Jag har nominerats av X-ing att vara med i nåt som heter Landsbygdsrådet. Vi är en grupp som länsstyrelsen utsett som fungerar som en referensgrupp för landsbygdsprogrammet (LBU). Det är innebär rubbet alltså även det många känner till som Leader.
 
Programmet är nu ute på remiss och jag hoppas att du har synpunkter på det. Jag har varit med och gått igenom det och i den bifogade filen så finns förändringarna och omprioriteringarna markerat med gul färg.
 
Det mycket olika stödmedel i vårt samhälle idag. Läs bland åtgärderna, Någon har sagt - är det bara en hållbar och bra idé så finns det pengar - och det håller jag med om. Sen är det jobbigt att göra projektbeskrivningar och skriva osv. Var inte rädd att ta hjälp - det finns också proffs som kan hjälpa till att hitta rätt. LBU är mycket mera än Leader och en del verksamhet går också att hitta en högre finanisering för via programmet.
 
Hör gärna av dig med dina synpunkter Gör förslag i texten till eventuella ändringar i texten och döp om filen till ditt förnamn där den nu heter 
 
Det blåser i Vindkraftsfrågan
 
Frågorna om lokal nytta av vindkraftsutbyggnaden som jag med flera jobbade med inom ramen för X-ing, där vi hade en vinddag på Nytorp hösten 2008 rullar med full kraft vidare i vårt län - region. Hälsinge Vindkraft - ideéll förening genomför ett projekt som ägs och roddas av Studieförbundet Vuxenskolan region Gävleborg/Dalarna. Föreningen är fattig och SV är en bra bank med projektvana att hålla i handen.
 
Nu rullar det för fullt med lokala möten. Vi lyfter frågan om lokal nytta vad vi orkar och mäktar med. Nu pågår möten för allmänheten - vi kommer att smalna av målgruppen till beslutsfattare och markägare med tiden. Men bygderörelsen är viktig. Vill ni arrangera och genomföra möten så lovar vi att försöka vara med och bidra med en opartisk informationsinsats. Det brukar ta mellan 1-1,5 timme
 
Kontakta gärna vår projektledare: Roland Lundqvist 070-631 85 29, roland.lundqvist@carnot.se
 
Läs också mera på: www.halsingevindkraft.se
 
Kom gärna på något av våra möten framöver också.
 
Jag bifogar föreningens generella remissvar till kommunerna som nu ligger för remiss i många av våra kommuner. Naturligtvis är vi i föreningen bara glada av om ni använder de skrivningar vi gjort. Kopiera hur ni vill och framför som vi gjort vikten av att se till så att vindkraften också kommer att göra lokal nytta utöver att leverera en miljövänlig el.
 
Tack och hör gärna av dig med synpunkter på straterin för LBU
 
 
Olle Berglund
 
Sprid gärna detta vidare i era landsbygdsintresserade nätverk.

 


 


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter