Gävle kommun köper Folkets hus i Norrsundet




Gävle kommun köper Folkets hus i Norrsundet

Gävle kommun köper Folkets hus i Norrsundet efter konkursen. Kommunen vill hitta någon som är beredd att driva huset vidare som en samlingslokal för bygden.

Det var i början av oktober som föreningen bakom Folkets hus i Norrsundet begärde sig själv i konkurs. Sedan dess har Gävle kommun och konkursförvaltaren haft en diskussion om framtiden för huset.

Lösningen blir nu att kommunen köper Folkets hus i Norrsundet. Kommunen betalar 600 000 kronor i köpeskilling. Dessutom löser kommunen lån och ett borgensåtagande för sammanlagt 3, 3 miljoner kronor. Fastighetsköpet finansieras från kommunens rörelsekapital och pengarna för att lösa borgensåtagandet och lånen tas från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov.

Kommunstyrelsen godkände köpet i går men kommunledningen ser bara det kommunala ägandet som en tillfällig lösning.

- Vi ska hitta en köpare till huset så snart som möjligt. Vi hoppas att det går att hitta lokala aktörer som är villiga att ta över och driva det vidare som en samlingslokal för bygden. Jag tror att en ny ägare behöver hitta fler och större permanenta hyresgäster, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Blank, s.

Tills kommunen hittat en ny köpare hoppas Carina Blank att man kan hitta lokala krafter som vill förvalta huset åt kommunen.

Moderaterna reserverade sig mot kommunstyrelsens beslut och ville att huset omedelbart skulle bjudas ut till försäljning på den öppna marknaden.

- Vi ville inte att kommunen skulle dra på sig ännu mer kostnader för att förvalta huset. Vi ville pröva om det gick att direkt hitta en privat köpare som ville fylla huset med ny verksamhet, säger Inger KällgrenSawela, m, oppositionsråd.

Läs hela artikeln i Gefle Dagblad
Läs hela artikeln i Arbetarbladet


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter