898 vindkraftverk på gång i Gävleborg




Ansökningar om 898 vindkraftverk ligger just nu under prövning i Gävleborgs län. -Det är en explosionsartad utveckling, säger Gunnar Fredriksson, Svensk vindenergi.

- Även om bara en del av alla vindkraftverk som diskuteras just nu kommer att byggas visar utvecklingen att Gävleborg håller på att kommit kapp. Det är värt applåder, sa Gunnar Fredriksson när han talade på Samkrafts vindkraftskonferens i Gävle på tisdagen.

I hela Europa planeras just nu 75 000 vindkraftverk, investeringar på totalt 2,2 biljoner kronor.

- Bara skruvar och muttrar till alla dessa vindkraftverk kommer att kosta 22 miljarder till 2020. Så det finns stora möjligheter till affärer för skruvfabrikanter, sa han.

Gunnar Fredriksson ser stora möjligheter för Sverige om vindkraftsutbyggnaden blir så stor som den just nu ser ut att bli.

- Om vi klarar EU:s mål till 2020 så skulle det med nuvarande elkonsumtion ge ett överskott på 25 TWh. Det skulle faktiskt göra det möjligt att köra alla personbilar på el. säger han.

- Om vindkraftsel blir det viktigaste fordonsbränslet i Sverige skulle det få ett enormt genomslag i världen, det kan jag lova, säger han.

Konferensen på tisdagen ordnades av Samkraft, som ägs av olika energibolag i regionen, och har i uppgift att bygga och driva vindkraftverk.

Läs hela artikeln i Gefle Dagblad

Hudikdsvalls Tidning

Söderhamns Kuriren


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter