Skepparfrun satsar på skafferi Ockelbo




Skepparfrun satsar på skafferi Ockelbo

Nu ska Ockelboborna erbjudas mat som lagas i Norrsundet. Det är Kopparmässens ägare, Monica Andersson som nu satsar för fullt. Restaurangverksamhet, catering, take away och delikatessbutik finns med i konceptet.

Monica Andersson är född och uppväxt i Ockelbo. Som 18-åring flyttade hon därifrån, men är nu tillbaka igen genom sin nyöppnade butik, Skepparfruns Skafferi, mitt i Ockelbo.

Sedan många år driver Monica Andersson Kopparmässen, Stora Ensos lunchrestaurang i Norrsundet. Totalt arbetar fyra anställda här, men trots att fabriken nu lägger ner, har Monica inga planer på att trappa ner.

- Tvärtom. Oavsett lågkonjunktur eller inte; man är hungrig och behöver äta i alla fall, menar hon.

Mat från Norrsundet

Det fina köket på Kopparmässen kommer nu även att bli ett produktionskök för att därifrån leverera nylagad mat till hungriga Ockelbobor. Samtidigt fortsätter lunchrestaurangen i Norrsundet som vanligt.

- Skillnaden är att redan nu kan vem som helst komma hit för att äta, tidigare var Storas grindar utanför Kopparmässen, men de är flyttade nu, berättar Monica Andersson.

Inom kort byter mässen namn, och blir då Skepparfruns restaurang, matbeställningar görs genom Skepparfruns Catering, och i Ockelbo kan man alltså gå in i Skepparfruns Skafferi för att handla hämtlunch eller något gott med guldkant.

Allt bygger på take away i Ockelbo, det blir alltså ingen servering. Dagens lunch är grundidén, men även förrätter, sallader, baguetter, desserter och olika kaffesorter att ta med sig i mugg, finns på menyn.

Det är Monica och hennes syster Carina Andersson, som kommer att arbeta i Skepparfruns Skafferi. Varannan vecka i Norrsundet, varannan i Ockelbo.

- Carina var en av dem som fick sluta i samband med att Folkets Hus gick i konkurs, men hon fick jobb direkt hos mig i stället, säger Monica.

Just nu söker Monica efter lokalproducenter av kött, ägg, honung, mjöl, bröd. Helst vill hon ha enbart närproducerat på hyllorna, och hon är öppen för alla förslag.

Läs mer i Arbetarbladet


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter