Riktlinjer för gårdsmejerier




Riktlinjer för gårdsmejerier

Nu finns riktlinjer för hur man hantverksmässigt med god hygien kan tillverka ost och andra mjölkprodukter.

Riktlinjerna är utarbetade av Eldrimner, ett nationellt resurscentrum för mathantverk. Arbetet har skett i samarbete med branschorganisationen Sveriges Gårdsmejerister och i samråd med Livsmedelsverket och representanter för producenter och producentorganisationer. Riktlinjerna omfattar förutom hygienisk praxis en vägledning i HACCP-arbete, det vill säga arbetsgång för att ta fram faroanalys och kritiska styrpunkter för respektive produktgrupp.
Eftersom hantverksmässigt mejeriarbete skiljer sig så mycket från industriell förädling behövs särskilda branschriktlinjer. Livsmedelsverket samlar alla branschriktlinjer på sin webbplats.

Källa: Livsmedelsverket

Läs mer på Land Lantbruk


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter