Skånemejerier: Kört med Coop




Skånemejerier: Kört med Coop

Trots starka protester från konsumenthåll vidhåller Coop sitt beslut att ha Arla som huvudleverantör av mejerivaror i Skåne.

I tisdags möttes Skånemejeriers ledning och COOPs färskvaruchef för att diskutera det framtida samarbetet.
Coop meddelade att man endast önskar en mjölkleverantör på bassortimentet mjölk, fil och grädde, men att man därmed inte förbjuder lokala butikschefer att ta in andra produkter. Dock kommer butikerna att byggas om efter Arlas distributionssätt, vilket försvårar Skånemejeriers möjligheter att få plats i mejerikylen.

Oklart vilka som kan erbjuda Skånemejeriers produkter
Exakt vilka Coopbutiker som kommer att kunna erbjuda Skånemejeriers sortiment och vilka produkter det gäller har vi ännu ingen information om.
-Vi jobbar oförtrutet vidare och hoppas att COOP lyssnar på konsumenterna och ger dem möjlighet att välja mjölk. Samtidigt tittar vi nu på möjligheter att anpassa oss efter Coops nya krav, säger Björn Sederblad, VD på Skånemejerier.

Den här situationen innebär dock att Skånemejerier nu måste se över avtalet med Coop, och kommer därmed att säga upp det nuvarande avtalet för att omförhandla villkoren.

Tackar trogna kunder
Skånemejerier vill i det här sammanhanget passa på att tacka alla våra trogna kunder och konsumenter som stöttar vår skånska mjölkproduktion. Oberoende marknadsundersökningar visar att en stor andel konsumenter är så trogna vårt varumärke att de är beredda att byta butik för att köpa sin lokala mjölk. Detta ger naturligtvis både oss och de skånska bönderna framtidstro. Coop är naturligtvis välkomna att möta framtiden tillsammans med oss.

Källa: Skånemejerier

Läs mer på Land Lantbruk


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter