Dyng-Bengt i Trönö


· Dyng-Bengt, hur känns det att få äran att inviga Trönömässan?

- Bra, det är mitt första officiella framträdande med Dyng-Bengt utanför radio Gävleborg. Du vet - Dyng-Bengt tar inte vad som helst som erbjuds. Nej, han vill leva lite i mystiken.

· Du kallas också för landsbygdens hjälte?

- Javisst, det är landsbygden som gäller för Dyng-Bengt. Ideell som han är, skulle han aldrig ta emot ett öre för att uppträda. Men Trönö är en typisk grej som Dyng-Bengt tycker är bra.

· Vad ska du tala om i Trönö?

- Dyng-Bengt är ju samhällskritiker så vissa berörda kommer ju att få sig en känga. Han säger ett och annat sanningens ord om landsbygden med humor och utan bedövning.

· Hur är Dyng-Bengt annars som person?

- Han är en livsnjutare som har som motto att inte dö jättenyfiken, bara nyfiken. Han är mellan 40 och 50 år men fyller alltid nitton. Han bor på en gård någonstans i Ödmårdens finnskog där Hälsingland och Gästrikland möts.

Uppemot 2 000 personer besökte Trönö under lördagen. Det var mer än dubbelt så mycket publik jämfört med i fjol, säger Lena Åkerlind på Trönöföretagarna som arrangerade tillställningen.

Sedan kom han på flakmoppen, med en hälsingeflagga i högsta hugg - Dyng-Bengt! Han åkte runt, tjoade - och introducerade sig själv. En kvart senare invigde han Trönömässan på scenen. Bland annat hade han flera interna trönöskämt på sin repertoar.

Läs mer på Hela Hälsingland.se

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter