Ljuset släcks den 28 mars




Ljuset släcks den 28 mars

Gävle är en av de städer som deltar i Världsnaturfondens globala klimatmanifestation den 28 mars. Tillsammans med städer, företag, kyrkor och skolklasser i hela världen ska gävleborna släcka ljuset i en timme, den så kallade Earth hour, mellan klockan 20.30 och 21.30.
Initiativet till Earth hour togs 2007 av Världsnaturfonden i Australien för att uppmärksamma beslutsfattarna om att det finns ett brett globalt stöd för ett ambitiöst klimatavtal i Köpenhamn i december i år. Manifestationen har vuxit snabbt och förra året deltog mer än 35 länder genom att släcka ner belysningen en timme för klimatet.
- Framgången beror på att klimatfrågan engagerar och berör så väldigt många och att evenemanget är lätt att delta i, säger Lasse Gustavsson, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.
- Det sänder en stark signal till våra beslutsfattare att det finns ett brett folkligt stöd för ett ambitiöst klimatavtal.

Kung Carl XVI Gustaf är en av dem som stödjer Earth Hour och kommer att delta genom att släcka fasadbelysningen på de kungliga slotten i Stockholm och Drottningholm samtidigt som WWF släcker ned sitt kansli på Ulriksdals Slott.
Hittills har ett knappt 20-tal svenska städer och kommuner anmält sig till den svenska delen i manifestationen.

Läs mer i Gästriklands Tidning

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter