Hur står det till med vårt landsting?



Hej Dyng-Bengt här,


Nu har vi just avslutat vår dokusåpatid och ersatt den med vårt landsting. Nu finnes det inte bara partier som är vilda utan även politiska vildar. Dessa som sitter i mitten på vippbrädan och på så vis får en uppmärksamhet som man ej har förtjänat. Efter att den senaste budgeten röstades igenom har alla hittat en egen sandlåda att sura i. Varken sossar eller moderater har lyckats nå en bred hållbar majoritet. Vi får hoppas att centern lyckas hitta den där gyllene medelvägen när man trots allt har ett stort ansvar för oss medborgare.


Det är dags att sluta lekskolan nu, de är våra förtroendevalda vi pratar om och då kan vi kräva att sakfrågan är viktigare än partipiskan och interna strider... Sälj inte själen till vildarna för att få en position på regional nivå när en trygg och hållbar lösning för långsiktig utveckling aldrig har varit viktigare än just nu.


Att hitta en sådan lösning skulle ge en viktig klang nu när det pratas om de nya stor regionerna, där Gävleborg har börjat inta position. Den stora frågan är, hur skall vi kunna kämpa för vår egen service i länet, när vi fastnar på att någon person måste avgå för att dialogen skall fortsätta? Storregionen kommer att käka upp Gävleborgs län och vår närmaste läkarstation kommer att ligga i Gävle ...


Våra centralorter i kommunerna kommer att få känna av landsbygdsproblem på ett helt annat vis. För att få underifrånperspektivet i sakfrågan kommer våra landskap att bli allt viktigare och där kan nya partier få fäste och utveckla sig på lokal nivå och, gud förbjude, kanske till och med inom den fjärde planeringsnivån. Vem vet, det kanske är dags för ett landsbygdsparti som kan röra om i grytorna och få dialogerna att handla om politik och inte partipolitik.


Mitt råd till proffstyckarna (politikerna) är ge hinken och spaden till dagis och ta ansvar för oss medborgare som gett er vårt förtroende.


Med vänlig hälsning


Dyng-Bengt
Er egna lilla skitstövel


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter