En ny mack invigdes förra veckan





En ny mack invigdes förra veckan

I Rejmyre kan man åter tanka bilen. Och det tack vare byalaget och invånarnas hårda arbete och engagemang.

Sedan 1959 har det funnits en mack i Rejmyre och senast ägdes den av Uno-X.

- När de la ner i höstas så blev invånarna naturligtvis ilskna, och den energin kanaliserade vi till att ta itu med problemet och lösa det,  berättar Peder Nyström som är ordförande i byalaget.

Bland annat har byalaget grävt ner en ny bensintank och fått ett avtal med Qstar. I förra veckan invigdes den nya macken under högtidliga former. Landshövdingen Björn Eriksson var på plats, bland andra.

Det är en supermodern anläggning där Qstar ansvarar för pumpen och driften, och byalaget äger den nedgrävda bensintanken.  Macken sköt helt via dator från Norrköping och Qstars centralstation. En ansvarig i byalaget sköter den dagliga tillsynen.

- När bensinen når under en viss nivå går ett meddelande om det till Norrköping. Men, det går även ett sms till chaufförerna, om att nu är en viss typ av bensin på väg att ta slut, förklarar Peder.

- Om de har rätt typ av bensin med sig, så kan de ta en sväng förbi oss och skvätta i lite bensin. Det blir väldigt enkelt.

Alsen öppnar också bensinstation

Rejmyre är inte den enda nya lokala macken som ser dagens ljus. I Alsen i Jämtland har byborna med sina egna pengar, och bygdemedel från Krokoms kommun öppnat en obemannad bensinstation.

Läs mer här


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter