Många vill provköra elbil




Många vill provköra elbil

Mer än 300 familjer har anmält sitt intresse till att vara testpiloter av elbilar i det elbilsprojekt som just dragit igång i Gävle-Sandviken.
Projektet lanserades i Valbo köpcentrum förra veckan och då presenterades även de elbilar som 20 familjer i området ska få testköra under en längre period.
Projektet är ett samarbete mellan Gävle Energi, Sandviken Energi, Samkraft Vind, Gävle Kommun, Midroc Electro och Teknikparken i Gävle och syftar till att hitta lösningar för elbilar i infrastrukturen. Bland annat hur laddningsstationerna kan fungera, vart man kan ladda bilarna och hur det laddningen ska betalas. Därför ska 20 familjer använda elbilarna och föra noggranna körjournaler och komma med synpunkter kring hur det fungerar att använda elbil.
- För att svensk fordonsindustri ska stimuleras till ett nytänkande krävs att vi visar på seriösa ansträngningar och faktiskt vågar prova tekniken, säger Christer Asplund, från Kungliga Vetenskapsakademin (IVA) som backar upp projektet tillsammans med Elforsk.

Läs mer i Gästriklands Tidning

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter