Hyssnabor tar strid om skolan...




Hyssnabor tar strid om skolan

Utredningen om skolans framtid har mobiliserat Hyssnaborna.

De accepterar inte att sexorna flyttas till Sätilaskolan.

- Barnkullarna växer och det finns lokaler. Det vore vansinne att börja nagga på vår skola för att lösa problem på Sätilaskolan, säger de.
 

Hyssnabornas mobilisering är en reaktion på ett utspel i december från Sätilaskolans rektor Sven Svensson, som vill åtgärda minskande elevkullar med att bussa sexor från hela Västra Mark till Sätila. Hans förhoppning är att det också leder till att fler väljer att gå högstadiet i Sätila.


- Det är helt fel att tvinga våra elever till Sätilaskolan. Istället borde man börja med att försöka göra skolan så attraktiv att eleverna självmant vill gå på skolan när det är dags för högstadiet, säger föräldern Malin Johansson.

I dagsläget är många Hyssnafamiljer inriktade på att skicka barnen till Ängskolan, som har mycket gott rykte.

- En bussning till Sätila i sexan skulle då innebära att eleverna måste byta skola två gånger inom loppet av ett år. Helt oacceptabelt, säger Malin Johansson och Börje Johansson.


Föräldrarna tycker inte heller att deras barn ska behöva tidigarelägga övergången till en högstadieskola, med tuffare klimat och större ansvarskrav.


- Låt dem vara barn så länge som möjligt. Alla är inte mogna för det steget som tolvåring, säger de.

Hyssnaborna tycker att det vore märkligt att börja avlöva skolan på en växande ort. Åtskilliga enskilda nya hus har byggts under det senaste året, två nya bostadsområden är på gång och barnkullarna i byn växer.

- Vi har ju Marks bästa läge i förhållande till Göteborg och Landvetters flygplats. En fullvärdig skola är det första folk efterfrågar när de funderar på att flytta, säger byalagets ordförande Åke Andersson.

Förslaget om att bussa sexorna till Sätila ingår som en del i en pågående utredning om skolans framtid. Utredaren beräknas släppa materialet inom en månad, och politikerna vill inte kommentera enskilda förslag dessförinnan.

- Vi vill framföra våra synpunkter i god tid, för det brukar vara svårt att få gehör när förslaget redan är framme, säger Åke Andersson.


Hyssnaborna har bjudit in ansvariga politiker och tjänstemän till ett möte i bygdegården nästa tisdag (17/2 klockan 19).

- Vi vill få fram vad de har för avsikter, säger Åke Andersson som hoppas på stor uppslutning av byborna.

Läs mer i Borås Tidning


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter