Skall Njutångerskolans årskurser 7-9 flyttas till Iggesund?




Hudiksvalls Tidning Insändarsidan  Njutånger den 23 oktober 2008


Samma lika som alltid, Hudiksvalls kommun skall spara pengar enligt politikerna och lösningen är alltid det samma, dra in service och arbetstillfällen från de mindre samhällena och plussa på Hudiksvalls stad nya skatteavlönade arbetstillfällen. Enligt HT den 22 0ktober skall Njutångerskolans årskurser 7-9 flyttas till Iggesund från och med hösten 2009. Svepskälet för att lägga ned Njutångers högstadie är att fram till 2014 anses elevantalet sjunka från nuvarande 50 till 30 elever. Varför panikflytta eleverna redan nu 6 år före beräknad lägsta antal elever  2014.

Statistiken bygger ändå bara på antalet födda barn i Njutånger fram till år 2000. Inflyttning av barnfamiljer till ortens många villor som i dag står inför en generationsväxling kan helt förändra antalet elever redan om något år.

Det vore klart bättre om politikerna stödde och fullföljde Byalagets månghundratimmars ideella arbete med Njutångers utvecklingsplan, det underlag som överlämnats till kommunens förvaltning för beslut. Ett dokument i 38 punkter till hjälp för kommunens nya översiktsplan, ett dokument till gagn för Njutångers tillväxt och utveckling.

Enligt artikeln i HT, nämnd ovan, så är och sker den största elevminskningen vid läroverket i Hudiksvall.

Otidsenliga lokaler, orimlig att renovera och anpassa med skattepengar, lägg ned den så spar kommunen skattepengar, även om det svider.


Sören Molander  Njutånger  -Makten ut i landet


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter