Tomten kom till mejeriet




Tomten kom till mejeriet

De anställda på Milko får inga julkappar från företaget i år. Skamligt tycker mjölkbonden Lars- Erik Säll i Bollnäs.

- Så här får det inte gå till, i alla fall inte i ett företag där jag är delägare.
I går delade han själv ut julklappar på mejeriet i Bollnäs.
Prick klockan ett dan före dan före dan svängde en traktor in på gårdsplanen framför mejeriet i Bollnäs. Vid ratten satt tomtefar själv, eller var det kanske Lars-Erik Säll som dolde sig bakom skägget? Vagnen bakom traktorn var lastad med julklappar till var och en av de 55 anställda på mejeriet. Julkassar med ekologiska livsmedel inhandlade från det UF-företag som Lars-Erik Sälls dotter driver tillsammans med fem skolkamrater.
- När det gäller Säll kan man vänta sig vad som helst, sa Märta Olsson som var en av de första som fick sin julklapp av tomten. Det ser bra ut, tunnbröd och grejer, konstaterade hon nöjt när hon tittade i kassen.

Tidigare år har de anställda på Milko både blivit bjudna på julbord och fått julklapp från företaget. Julbord blev det i år också, men julklappen uteblev.
- Det beror väl på ekonomin, misstänker jag. Förr om åren har vi fått bra julklappar, men om de nu har beslutat att personalen inte ska få någon julklapp i år så får man acceptera det, sa Birger Lindberg.
Lars-Erik Säll däremot, han accepterar det inte. Och det som gör honom mest upprörd är att personalen inte får några julkappar just i år, då Bollnäsmejeriet haft sin största framgång någonsin vid den årliga ostmässan.
- De har fått två guldmedaljer för sina ostar i år, det har aldrig hänt förut. Som tack får de nedläggning och inga julkappar. Det tycker jag är dåligt.

Det är inte första gången som Lars-Erik Säll går från ord till handling för att visa vad han tycker. En gång delade han ut gratis nötkött på Brotorget i Bollnäs som en protest mot de låga köttpriserna. Julklapparna till mejeripersonalen kostade honom runt 10 000 kronor.
- Det är väl använda pengar för att visa vad jag tycker, sa han och skickade med en hälsning till ledamöterna i Milkos styrelse.
- De borde ta av sina arvoden och själva köpa julklappar till personalen i Jämtland, Dalarna och Värmland.
När alla anställda som var i tjänst hämtat sina kassar vid traktorn lastade Lars-Erik Säll av resten och ställde innanför dörren, till kvällsskiftet i ostfabriken.
- Och är det så att det inte räcker - och det kanske det inte gör för nu gav jag ett par kassar till mjölkbilschaufförerna också - så hör bara av er så kommer jag med fler!

Läs mer i tidningen Ljusnan

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter