Festdag för Woxna livs




Festdag för Woxna livs

På torsdagen var det liv och rörelse utanför Woxna livs vid infarten till Voxnabruk. Marschaller brann vid vägen och en tomte satt utanför affären och bjöd kunderna på glögg.

Sedan 1999 har affären i Voxnabruk drivits av föreningen Norra Voxnans samhällsservice. Det sista året har man kämpat för att få ha kvar bensinförsäljningen, men ännu är ingen lösning i sikte.
- Vi måste vara säkra på leveranserna först. I Los har man problem med att få sin bensin, säger Åsa Pettersson som är en av de som arbetar i affären.
En nyhet för affären är att den nu ingår i Handlar´n-kedjan, men har kvar samma leverantör. På så sätt kan man haka på kampanjer och liva upp i affären, enligt Åsa Pettersson.
Detta ljus i decembermörkret ville man fira i Voxnabruk på torsdagen med invigning genom att bjuda kunderna på fika och glögg. De kunder Ljusnan träffade är glada och nöjda att det fortfarande finns en affär i Voxnabruk.
- Det är tur att affären finns. Det är jättebra och betyder mycket för oss som bor här. I affären kan jag också träffa folk och hinner prata en stund, säger Linnéa Andersson.
Hon påminner att varje fredag bjuder föreningen som driver affären på kaffe. Kunderna och medlemmarna blir hämtade om de vill och även hemskjutsade. På torsdagar kör dessutom Majbritt Norell och Greta Pettersson ut varor till kunder som har beställt varor under veckan.
Inga Norrman bor ända bort i Håven.
- Det är bra att det finns en affär i Voxnabruk, annars blir det så långt. Jag jobbade själv en gång i affären i Håven. Men någon gång ibland åker jag till Edsbyn och handlar, säger Inga.
Köptroheten har också ökat i Voxnabruk. Voxna-borna vill på så sätt slå vakt om sin affär, konstaterar Åsa Pettersson.
- Det är jätteroligt att jobba i denna sorts affär. Du får göra allting från att städa till att beställa och plocka upp varor. Affären betyder mycket socialt.

Läs mer i Ljusnan

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter