17 miljoner till stimulans av lokalt anpassade servicelösningar
17 miljoner till stimulans av lokalt anpassade servicelösningar

Regeringen har i dag beslutat ge Tillväxtverket i uppdrag att stimulera framtagandet av lokala lösningar och initiativ på serviceområdet. Satsningen omfattar 17 miljoner kronor.

Tillväxtverket ska sköta hanteringen av projektansökningar som gäller lokalt anpassade servicelösningar under 2009-2011. De får även i uppdrag att redovisa genomförda insatser samt effekterna av dessa.

- Med det här uppdraget stimulerar vi utveckling av lokalt anpassade servicelösningar som tar hänsyn till att Sverige ser olika ut. Det innebär att nytänkande lösningar för exempelvis den lokala macken eller lanthandeln kan få stöd och utvecklingen på landsbygden stärks, säger näringsminister Maud Olofsson.

En utgångspunkt ska vara att öka samordningen mellan kommersiell och offentlig service. Samarbete med lokala utvecklingsgrupper, ideella organisationer och lokalt näringsliv ska eftersträvas. Medlen kan även användas för att förstärka serviceinriktade åtgärder inom landsbygdsprogrammet. Insatserna ska så långt som möjligt komplettera varandra och samordnas.

Pressmeddelande från Näringsdepartementet
Kontakt:
Frank Nilsson
Pressekreterare hos Maud Olofsson
08-405 24 33


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter