SWEBO Bioenergy får in 15 miljoner för expansion




SWEBO Bioenergy får in 15 miljoner för expansion


Svenska SWEBO Bioenergy, som säljer klimateffektiva bioenergisystem baserat på bl a gödsel eller flis, tar in 15 miljoner kronor (1,44 miljoner euro) i expansionskapital från Sustainable Technologies Fund och Norrlandsfonden.

Företagets högeffektiva bioenergiprodukter är ett resultat av över 30 års erfarenhet och börjar nu på allvar få genomslag på internationella marknader. Flertalet av produkterna har utvecklats i ett nära samarbete med Luleå Tekniska Universitet. Den internationella expansionen inleddes på allvar under hösten 2008 bland annat genom ett samarbetsavtal med Nordamerikas största pelletsproducent, New England Wood Pellets, NEWP.

- Vi har en verifierad teknologi för effektiv förbränning av biobränslen med av allt från pellets och flis till mer svårhanterliga avfallsprodukter från jord- och skogsbruk, exempelvis hästgödsel. Vår verksamhet ligger rätt i tiden både miljömässigt, ekonomiskt och politiskt, men för att vi ska kunna expandera och implementera våra produkter på nya marknader krävs finansierig. För att bli stora på exempelvis USA-marknaden behöver vi en lokal närvaro vilket den nya kapitalinjektionen kommer att användas till, säger Bertil Engman, VD på SWEBO Bioenergy.

Källa: SWEBO Bioenergy

Läs artikeln på Land Lantbruk


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter