Webbplats för klimatmärkning av mat




Webbplats för klimatmärkning av mat


KRAV, LRF, Lantmännen, Milko, Scan, Skånemejerier, Svenskt Sigill och Jordbruksverket gör det lättare att följa Klimatmärkningsprojektet.

Snart är reglerna för bland annat vegetabiliska livsmedel och mjölk klara. Arbetet med regler för kött och ägg pågår och beräknas också bli klara under året.
Projektet kommer att ta fram en tilläggsmärkning till befintliga hållbarhetsmärkningar av olika slag. Den symbol som knyts till klimatreglerna ska få användas i kombination med andra certifieringar som ställer tydliga krav på hållbar utveckling. Symbolen ska kunna användas på såväl svenska som utländska livsmedel.

Flera organisationer tillsammans
Klimatmärkningsprojektet drivs gemensamt av KRAV, LRF, Lantmännen, Milko, Scan, Skånemejerier och Svenskt Sigill. Jordbruksverket följer projektet och bidrar också med kompetens på olika sätt.

-Vi ser positivt på att den gröna näringens företrädare skapar nya möjligheter för konsumenterna att välja mat som har producerats med så låga växthusgasutsläpp som möjligt, säger Ragni Andersson på Jordbrukverket. Det finns många klimatengagerade konsumenter som vill ha mer information och vägledning beträffande sina matval. Det här märkningssystemet kan bli ett viktigt steg framåt.

Den nya webbplatsen hittar du här: www.klimatmarkningen.se

Källa: Jordbruksverket

Läs mer i land lantbruk


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter