Värna om det lokala




Värna om det lokala

Hanebo Framtid och några andra har gjort sin röst hörd i kampen mot Arlamjölk i hälsingebutikerna. Nu är det dags för alla konsumenter, leverantörer, politiker och organisationer att med full kraft ställa upp för Hälsingland. Andra landskap har lyckats, så varför inte vi hälsingar?

Det är en fråga om arbetstillfällen, ett öppet landskap och miljö.

Det är långt mer än 100 arbetstillfällen i landskapet som kan beröras om Milko inte får leverera sina produkter till våra butiker och tappar marknadsandelar.

De flesta av Hälsinglands mjölklevererande bönder har för små besättningar för att platsa i den danskägda jätten Arlas leverantörskedja.

Försvinner Milko kan många av våra kvarvarande mjölkbönder tvingas lägg ned sin verksamhet.

Om matproduktionen försvinner från Hälsingland riskerar vårt älskade vackra öppna landskap att växa igen. Odlingsmarken planteras igen med gran eller snabbväxande energiskog. Är det i ett sådant Hälsingland du vill leva?

Dessutom kommer våra livsmedel, som skulle kunna närproduceras, att ersättas med varor av okänt ursprung som kommer till oss med långa miljöfördärvande transporter.

Var på er vakt! Jätten Arlas aggressiva marknadsförare besöker ständigt våra butiker med lockande erbjudanden. Som konsument har du stor makt. Tala med föreståndare och de anställda i butikerna och framför dina krav på närproducerat så ska du se att vi som konsumenter kommer att gå segrande ur striden.

Var noga med vad du lägger i din kundkorg.

Till sist: Var köptrogen dina lokala butiker så att vi får ha kvar den lokala servicen. Låt dig inte luras av billiga lockvaror att åka till den stora orten och handla på stormarknader. Då har vi snart förlorat den för landsbygden så viktiga närservicen. Detta gäller alla typer av butiker och service.

Kon saknas inte förrän båset är tomt.

Olle Andersson

Kilafors

Läs mer i Ljusdals Posten

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter