Nomineringarna klara till företagsgalan




Nomineringarna klara till företagsgalan

Vilka det blir som får stå där i ära och berömmelse i strålkastarskenet återstår att se till lördagskvällen den 14 mars.Det som dock står klart redan nu är vilka som har chansen.


Det handlar således om nomineringarna till de olika kategorierna inför 2009 års upplaga av företagsgalan i Folkets hus.

Till den kanske förnämsta kategorin - Årets Företagare 2008 - har Gunnar Broman/Kenth Hjelm (Strand & Hjelms Snickeri AB), Magnus Persson (Mek Teknik AB), samt trio Lars Lindblad, Peter Dahlström och Toivo Karmala (USAB/Morgårdshammar Verkstäder AB) föreslagits.

Dessa uppfyllt kriterierna för att få utmärkelsen:

- äger och driver ett eget företag

- uppvisar god lönsamhet

- är en god förebild

- saknar betalningsanmärkningar


Samma kriterier gäller även för kategorin "Årets Köpman 2008", som i år kan komma att tilldelas Bosse Angberg (InData), Ingemar Berglund (Nisses) eller Erika Oskarsson (Turboden i Söderbärke).

När det gäller de nämnda kategorierna är det kommunens båda företagarföreningar, Barkenföretagen och SAFF, som gjort urvalet, bland annat med ledning av tips från allmänheten.


Till kategorin "Årets Byalag/byförening 2008" är det däremot Kommunbygderådet som plockat fram tre kandidater: Snöåns byalag, Hagge byalag och Åsmansbo byalag.


Denna trio anses ha uppfyllt kriterierna som deklarerar att man har gjort något extraordinärt som kommit kommuninvånarna till del och bidragit till ökad attraktionskraft.

Utöver dessa utmärkelser finns också de som tillkommit under senare år och som är mer individuella, "Årets Smebacksprofil" och "Årets kommunanställd".


Bland de nominerade finns i det första fallet, Ann-Kristin Treard (Treard Event AB), Kurt & Tomas Danielsson (Danielsson Innovation AB) samt Thomas Husing (Malte - Söderbärke Ölvänner).

När det gäller den senast nämnda kategorin är det företagarföreningarnas uppgift att peka ut den i kommunen som har eller gör det där lilla extra som kommer kommunbefolkningen till del, eller i positiv bemärkelse anses vara ett föredöme för övriga anställda.


Något nomineringsförfarande sker inte i det här fallet. Den delikata uppgiften att finna denna person svarar dock företagarföreningarna för.


Fakta:

Vinnarna i företagsgalan kommer att utses av följande jury: Mats Larson, Norrbärke sparbanks vd, Leif Nilsson, kommunalråd, Åsa Silfverin, Barkenföretagens ordförande, Lars Forss, ordförande för SAFF, samt Lennart Silfverin, Ing-Britt Bergström och Bengt Norrlén från Företarcenter.

Läs mer på Dalarnas Tidningar


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter