Mycket att göra men ont om folk?




Mycket att göra men ont om folk?

Ta chansen! För nu kan du skapa högkonjunktur i det lokala utvecklingsarbetet. Läs vidare om vad Arbetsförmedlingen erbjuder

Se bifogad information från Arbetsförmedlingen. Ta chansen - högkonjunktur i lokala utvecklingsarbetet!


Vi är alla bekanta med den ekonomiska krisen och dess verkningar. Varsel, konkurser och arbetslöshet duggar tätt, men nu ska både föreningar och företag få ersättning för att skapa meningsfull sysselsättning för arbetslösa. Lågkonjunktur i globala ekonomin skapar högkonjunktur på landsbygden?

Arbetsförmedlingen och regeringen räknar med en mycket stor arbetslöshet under de kommande åren. Med början i april 2009 kommer cirka 50 000 långtidsarbetslösa att behöva sysselsättning. Därför erbjuder arbetsmarknadspolitiken sysselsättning under längst två år i en åtgärd som går under arbetsnamnet Fas 3.

Det är här byarörelsen kommer in. Staten lyfter fram den sociala ekonomins, det vill säga föreningslivets, möjligheter att skapa sysselsättning. De föreningar och företag som kommer att bli "anordnare" av sysselsättning ersätts med 225 kronor per dag och anvisad person.

Kraven är att anordnaren ansvarar för arbetsledning samt följer vanliga arbetsmiljökrav. Den arbetslöse får under tiden fortsatt a-kassa eller motsvarande.

Är din lokala utvecklingsgrupp intresserad av att bli anordnare efter 1 april i år så ta kontakt med närmaste arbetsförmedling. Ta chansen att både hjälpa och få resurser!


Jobb- och utvecklingsgaranti.faktablad


Infoblad


Läs mer på Hela Sverige Ska Leva


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter