Möten om vägar ...




Möten om vägar ...

De kommande veckorna håller Skogsstyrelsen i södra Gästrikland informationsmöten kring förvaltning av det samfällda väg- nätet. Delägare i väg-föreningar är inbjudna till mötena som hålls på tre platser i Gästrikland.

De tre mötena är tänkta att ge allmän information om effektivare förvaltning, hur vägarna ska underhållas och så vidare. Skogsstyrelsen driver sedan många året projektet Väg 2000, ett av flera projekt som ska höja standarden på det enskilda vägnätet. Det handlar både om vägar från de allmänna vägarna ut till byarna och skogsbilvägnätet.
Projektet syftar främst om att få bättre bärighet på vägarna och att de är säkra och tillgängliga. För det krävs en effektiv och hållbar förvaltning av vägarna, bland annat genom att flera mindre vägföreningar gått ihop till en större samfällighetsförening.
Skogsstyrelsen riktar i första hand in sig på skogsbilvägar och vägar som behövs för skogsbruket. Ett fungerande vägnät där skogen finns är en grundförutsättning för att skog ska kunna vårdas och brukas.

Om Väg 2000 informerar Skogsstyrelsen vid tre möten. Första mötet hålls på tisdag i Birgittagården i Kungsgården. Därefter hålls möten i bygdegården i Torsåker på torsdag och på Södra Brunn i Hedesunda nästa måndag.

Läs mer i Gästriklands Tidning

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter