Landsbygdsstrategin - ett bra helhetsgrepp, men var är de långsiktiga insatserna?




PRESSMEDDELANDE



2009-03-20



 

Landsbygdsstrategin - ett bra helhetsgrepp, men var är de långsiktiga insatserna?


- Det är glädjande att regeringen tar ett helhetsgrepp kring landsbygdspolitiken, det gynnar oss alla på landsbygden, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i Hela Sverige ska leva, i en kommentar till regeringens samlade strategi för landsbygden som presenterades i förrgår, tisdagen den 17 mars.


- Vi gillar förslaget om en statssekreterargrupp som jobbar departementsöverskridande och bevakar landsbygdsfrågorna. Bra är också att de lokala utvecklingsgruppernas betydelse i den fysiska planeringen lyfts fram.


Problemet som vi ser det, är att regeringen talar om landsbygdens betydelse och framtida roll i allmänna ordalag och redovisar få åtgärder som är specifikt riktade till landsbygden.


- Vi vill att regeringen sätter ner foten ordentligt och kommer med konkreta långsiktiga insatser. Det är vad vi hade förväntat oss. Vi väntade oss också en mer kraftfull satsning på bredband och hoppades på bygdepeng för vindkraften, för att bara nämna ett par exempel. Det krävs beslut från regeringen som tydligare pekar ut en väg och ett ansvar som leder till att landsbygden verkligen kan axla sin betydelsefulla roll.


- Det vi saknar är en strategi med tydliga visioner för framtiden. Därför drar vi på Hela Sverige ska leva nu igång ett arbete med fokus på just det, med målet att föra fruktbara diskussioner fram till valet år 2010, säger Karl-Erik Nilsson.


För mer information kontakta

Karl-Erik Nilsson, ordförande Hela Sverige ska leva, tfn 070-510 28 67

Inez Abrahamzon, vice ordförande Hela Sverige ska leva, tfn 070-695 56 70

Karin Wenström, informatör, tfn 0732-44 95 64


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter