Konsum vill backa om mjölken




Konsum vill backa om mjölken

- men kan man ta sig ur det centrala avtalet?

Konsum Gävleborg fick hemläxa efter ett samtal med Gefleortens i dag. Båda parter har ambitionen att det även i framtiden ska finnas lokala mejeriprodukter på Coops hyllor. Men frågan är hur Konsum Gävleborg ska slingra sig ur det centrala avtal som nyligen tecknades med Arla.

I förra veckan när Arbetarbladet avslöjade att Coop tecknat ett avtal om att majoriteten av sortimentet på mejerihyllorna i kedjans butiker skulle komma från Arla möttes Konsum Gävleborg av en proteststorm. Kunderna blev arga över att förlora den lokalproducerade mjölken. Gefleortens mejerier och dess mjölkbönder blev bedrövade.

Konsum Gävleborg var villiga att komplettera med lokala mejerivaror, men Gefleortens går inte med på att vara ett stödsortiment.

- Det står vi fast vid, säger vd Per Blomqvist.

Och vid ett möte med Konsum Gävleborg på måndagen verkade det som om Konsum Gävleborg var beredda att ge med sig. Problemet är bara att Konsum Gävleborg redan låst in sig i det centrala avtal som Coop Sverige har förhandlat fram.

- Vi har en gemensam ambition och vi har fått hemläxa. Vi måste prata med Coop Sverige, säger Anders Stake, vd på Konsum Gävleborg.

Hur lösningen skulle kunna se ut vill han vänta med att uttala sig om, men även Gefleortens var hyfsat nöjda efter gårdagens samtal.

- Till största delen ja, det finns i alla fall öppningar för en positiv lösning. Bara att det här mötet skulle ha ägt rum för en vecka sedan, säger Per Blomqvist.

Parterna träffas om två veckor igen och då återstår och se om Konsum Gävleborg lyckats med sin hemläxa.

Läs mer i Arbetarbladet

Läs mer i Gefle Dagblad


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter