Kärnkraftsvännerna lurar sina väljare




Kärnkraftsvännerna lurar sina väljare

Så var det detta med kärnkraften! En nyligen publicerad opinionsundersökning visar att svenskarna är mer positiva än någonsin till kärnkraften. Själv har jag svårt att bestämma mig, men min tvekan bottnar i riskerna med det radioaktiva avfallet. Men jag håller hårt på de demokratiska spelreglerna och vi har haft en folkomröstning som gav ett tydligt besked om avveckling. Det uppdraget fick politikerna och budskapet var tydligt; ta fram alternativa energikällor. I dag har vi en överkapacitet av energi. Den ökningen av elpriset som alla fått betala för en tid sedan går bland annat till att investera i vindkraftverk som kan producera mer el för att sälja utomlands.

Tack vare avregleringen av elmarknaden har vi i Sverige ingen fördel av att vara självproducerande av el. Tvärtom har elpriserna bara ökat och det drabbar inte minst den elintensiva industrin. Det har sin tur inneburit att många drömmer om mera kärnkraft i tron på att den skulle sänka elpriserna. Så blir det givetvis inte! Hur mycket el vi än producerar så kommer överskottet att säljas, vinsterna att gå till kraftbolagen och kunderna får stå för kostnaderna. De politiker som talar sig varma för kärnkraften lurar med andra ord sina väljare. Dessutom framstår de som inkompetenta. I brist på nytänkande och utveckling håller de fast vid gammal teknik. Trots att den är så farlig att den kan förgöra en hel värld.

Jag tycker det är sorgligt!


Lotta Gröning

Läs mer i Aftonbladet

Kommentarer
Postat av: christoffer

Folkomröstningen är i dagens läge fullständigt irelevant. Alla som är födda efter 1962 fick inte säga sin åsikt. och teknik och samhälle har förändrats kraftigt.



Slutförvaringen är löst, googla på KBS-3 för info.



Och avvecklingen skulle ske "då allternativ fans" några alternativ finns ännu inte så ingen avveckling ska egentligen ha skett (Så vi borde inte stoppat barsebäck.)



Vist så harmoniseras svesnk elproduktion med europa men om vi ökar vår produktion så komemr priset sänkas, bara inte lika mycket som om vi havt en mindre marknad. Så låt oss bygga kapasitet för en 40-50 TwH /år till så kan vi konkurera ut tysk och dansk kolkraft. Det hadde varit bra.





2009-03-15 @ 22:53:31
URL: http://blue-green-mess.blogspot.com/
Postat av: Michael Karnerfors



Lotta snackar skit långt värre än det hon ondgör sig över. För det fullständiga argimentet varför det är så, se vår blogg-artikel länkad ifrån Lottas artikel: "Att riva Stockholm med en påsksmällare, och andra dumheter från Lotta Gröning".



/Micke

2009-03-16 @ 07:57:15
URL: http://nuclearpoweryesplease.org
Postat av: Christer Kallin

Hej Michael och Christoffer,



Kul att ni har åsikter och jag hoppas att ni får igång en dialog med dessa inlägg.



Som ni förstår så håller jag personligen inte med Er men uppskattar att ni står upp för det ni tror på.



Själv tror jag inte på att bygga ut kärnkraften då detta är ett styrmedel för att få fram allternativ och förnyelsebar energi.



Tycker ni då att vi även skall bryta uran här i sverige?



Har inget emot att konkurera ut kolkraften men vill göra det på ett annat vis än Er.



MVH



Christer Kallin

2009-03-16 @ 10:57:30

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter