Jämn kvalitet i pelletstest – men stora skillnader i pris




Jämn kvalitet i pelletstest - men stora skillnader i pris

Energimyndigheten har testat olika fabrikat av pellets för uppvärmning och resultatet visar att pelletsen håller en hög och jämn kvalitet, men dock finns det stora prisskillnader.

Testet som myndigheten har gjort omfattar pellets som säljs i säckar om 15 och 16 kilo från svenska tillverkare. Eftersom pelletsen doseras efter volym är en jämn volymvikt viktig så att inte konsumenterna måste justera om brännaren varje gång de får en ny leverans eller byter fabrikat. Låg askhalt betyder att förbränningen är effektiv och att det blir mindre arbete med att aska ur pannan, brännaren eller kaminen.

- Vi har nu med detta test sammanlagt testat 27 fabrikat som tillsammans svarar för en stor del av pelletsförsäljningen och resultaten visar att pelletsen generellt håller en hög och jämn kvalitet, säger Anita Aspegren, enhetschef på Energimyndighetens Testlab.

På en punkt, priset, finns det dock stora skillnader. Här gäller det att som konsument jämföra och ta reda på vilka villkoren är. Prisskillnaderna beror bland annat på, hur långt pellets måste transporteras och vilken kvantitet som köps. Att köpa mer blir billigare räknat i pris per ton.

Läs mer i Gästriklands Tidning

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter