Gefleortens kvar på Konsum




Gefleortens kvar på Konsum

Nu backar Konsum Gävleborg och lovar att även i fortsättningen sälja mjölk från Gefleortens mejeri.
- Kunden kommer inte att märka någon skillnad jämfört med nu, säger Anders Stake, vd för Konsum Gävleborg.

Arbetarbladets avslöjande om att Coop tecknat ett avtal om att majoriteten av sortimentet på mejerihyllorna ska komma från Arla ledde till en proteststorm mot Konsum Gävleborg. Kunderna blev arga över att förlora den lokalproducerade mjölken, Gefleortens mejerier och dess mjölkbönder blev bedrövade.

Konsum Gävleborg ville inte heller göra sig av med Gefleortens produkter och efter ett möte mellan parterna i förra veckan fick vd Anders Stake i "hemläxa" att undersöka vilka möjligheter avtalet mellan Coop Sverige och Arla gav. I går meddelade han att han hittat en lösning som gör att Gefleortens får fortsätta att leverera mejeriprodukter till

Konsumbutikerna i samma omfattning som i dag.
- Det blir ingen skillnad jämfört med tidigare. Gefleortens lokala produkter blir kvar i våra butiker både i morgon och i övermorgon, säger han.

Det stora avtalet ger nämligen utrymme för butikerna ska ha ett lokalt sortiment. Det är den punkten som nu utnyttjas för att ha kvar Gefleortens. Anders Stake har förankrat sin plan hos Coop Sveriges ledning.
- Det känns jättebra att vi kan ha kvar det mest lokala mejeriet. Det blir lite konstigt om vi marknadsför oss som lokala och inte har Gefleortens.

Enligt Anders Stake säljer Konsums butiker redan i dag Arlas produkter och han tror inte att kunderna ska märka någon skillnad med det nya avtalet.

Per Blomqvist, vd för Gefleortens mejeri, tog emot Konsum Gävleborgs besked med lättnad.
- Jag drog en lättnadens suck och fick många glada miner och en del kramar när jag gav beskedet till min personal. Det har varit en turbulent tid, säger han.

En fjärdedel av Gefleortens försäljning är till Konsum Gävleborg, så lösningen var väldigt viktig.
- Det massiva stöd som vi fått stärker oss i framtiden. Vi ser att man ska värna om lokala produkter och kan trygga jobben för våra mjölkbönder, säger Per Blomqvist.

Har protesterna haft betydelse?
- Vi hade tänkt ha en dialog till hösten om att klassa Gefleortens sortiment som lokalt. Protesterna har skyndat på processen, säger Anders Stake på Konsum Gävleborg.

Läs mer i Arbetarbladet

Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter