Fler ska utbyta erfarenheter om hästnäringen




Fler ska utbyta erfarenheter om hästnäringen

Jordbruksminister Eskil Erlandsson svetsar i hop hästnäringen med en utvidgad samarbetsgrupp.

Hästnäringens alla intresseområden möts i jordbruksdepartementets samarbetsgrupp. Gruppen har funnits sedan 2004 men dess deltagarantal har nu nästan fördubblats.
- Det har varit en bra grupp men vi har inte riktigt räckt in hela bredden. Nu har till exempel islandshästföreningen och westernföreningen tillkommit, berättar Anna Hedenborg, handläggare på jordbruksdepartementet.

Tidigare ingick bara en representant för utbildning inom hästområdet, i form av Sveriges Lantbruksuniversitet. I den nya gruppen finns nu även Naturbruksgymnasierna representerade.
En annan ny deltagare är Boverket som kommer att täcka in hästens roll i samhället.

Den tidigare gruppen har träffats ungefär två gånger om året, den nya konstellationen kommer att sammanstråla tre gånger.
- Gruppen har inga beslutsfattande eller verkställande funktioner utan det handlar i första hand om informations- och erfarenhetsutbyte, säger Anna Hedenborg.

Samarbetsgruppen träffas nästas gång i morgon, tisdag, på länsstyrelsen i Stockholm. Mötet kommer då att handla om hästens roll i samhället.

Andra nya deltagare är länsstyrelserna, Sveriges kommuner och landsting, Ridskolornas Riksorganisation, Svenska ekoturismförening samt Avelsföreningen för den svenska varmblodiga hästen.



Marianne Persson

Läs mer i tidningen ATL


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter