Coop backar och lovar sälja Skånemejeriers mjölk i alla butiker



Coop backar och lovar sälja Skånemejeriers mjölk i alla butiker

I stort sett alla Coops butiker i Skåne kommer att ha färskmjölk, fil och grädde från Skånemejerier, lovar informationschef Magnus Frisk. Skånemejeriers vd tror honom inte.

- I alla butiker kommer det att gå att köpa mjölk från Skånemejerier, det kommer att gå att köpa fil från Skånemejerier och det kommer att gå att köpa grädde från Skånemejerier. Möjligen kommer det att vara någon butik som är så himla liten så att det inte går, säger Coops informationschef Magnus Frisk.

De senaste veckornas starka konsumentreaktioner har övertygat Coop om att deras skånska kunder vill ha Skånemejeriers standardsortiment. Men Magnus Frisk hävdar att Coop aldrig tänkte utesluta de varorna helt från sina butiker.

Skånemejeriers vd kritisk
Skånemejeriers vd Björn Sederblad ger inte mycket för Magnus Frisks försäkringar om den fortsatta spridningen av mejeriets produkter. Övergången till Arla som huvudleverantör innebär ombyggda mejerihyllor, och då passar inte längre Skånemejeriers rullvagnar. Enligt Björn Sederblad kräver Coop att Skånemejerier i stället levererar mjölken i backar.
- Det kommer att gå åt två nya personer på Malmömejeriet för att lasta om till back och två personer per butik för att plocka upp.
Björn Sederblad vill inte anställa mer folk bara för att kunna leverera mjölk till Coop, och han tror inte att butikerna kommer att vilja lägga ner tid och personalresurser på det heller.

Betyder det att Skånemejerier inte kommer att vilja leverera till ombyggda butiker?
- Vi levererar på det sätt vi kan leverera, det vill säga med rullvagn.
Coop har också ifrågasatt att Skånemejeriers mjölk är helt skånsk, eftersom mejeriet har ett litet antal leverantörer norr om gränsen till Småland. Men de levererar inte till färskmjölksproduktionen, enligt Björn Sederblad. Deras mjölk blir ost och mjölkpulver.
- Det har jag förklarat för Coop tusen gånger men de fattar inte det, säger Björn Sederblad.

Spårbarhet införs
För att skingra alla misstankar om oskånsk mjölk kommer Skånemejerier inom någon månad införa full spårbarhet på mjölken. Genom att kolla upp en sifferkod på mjölkpaketet på mejeriets hemsida kan den lokalpatriotiska konsumenten ta reda på vilken gård mjölken kommer ifrån.
Lanseringen av det nya mejerisortimentet i Coops butiker inleds på måndag, men det genomförs inte i alla affärer samtidigt.


Sara Johansson

Läs mer i tidnngen ATL


Kommentarer

Var inte feg utan skriv något vackert!:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Smygreklam för din egen blogg/hemsida:

Här skriver du:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Allmänt BlogRankers.com
webvoter-omröstning
Ge din bedömning av bloggen

1 ganska dålig
2 mindre bra
3 helt ok
4 riktigt bra
5 väldigt bra

Se resultat
hit counter